Hlavní obsah

Večírky pro Berlusconiho byly organizovanou prostitucí pro potěšení, řekla prokurátorka

Milán

Prokurátorka Ilda Boccassiniová přednesla v pondělí v Miláně závěrečnou řeč v kauze Rubygate, kde čelí bývalý premiér Silvio Berlusconi obvinění z placeného styku s nezletilou tanečnicí. Volila tvrdá slova, když řekla, že v případě mladých žen, které byly zvány na večírky k bývalému premiérovi, šlo o "prostituci organizovanou pro potěšení Silvia Berlusconiho". Prokurátorka pro Berlusconiho žádá trest šesti let vězení.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Silvio Berlusconi

Článek

Podle prokurátorky není pochyb o tom, že organizátoři "bunga bunga párty" věděli, že marocké tanečnici Karimě Mahrúgové, známé jako Ruby, je méně než 18 let. Přesto ji na večírky zvali.

Placený sex s nezletilou je v Itálii trestný. Dříve byla stanovena hranice 17 let, ta ale poté byla posunuta ještě o rok. A jak prokurátorka Boccassiniová uvedla, byla to právě vláda Silvia Berlusconiho, která tuto hranici posunula. Mahrúgové bylo 17 let, když údajně měla s Berlusconim pohlavní styk.

Podle prokurátorky byla marocká dívka problémovým dítětem, které uteklo od rodičů. Již ve velmi nízkém věku byla několikrát obviněna z krádeží peněženek a šperků. I když neměla žádnou práci, nosila značkové oblečení a často mívala u sebe i 1000 eur v hotovosti.

"Nemáme pochyb o tom, že se Ruby živila jako prostitutka ještě předtím, než se v únoru 2010 seznámila s někým z okolí Berlusconiho," dodala Boccassiniová.

Berlusconi i Mahrúgová veškerá obvinění popírají. Naposled to zopakovali v dokumentu zveřejněném o víkendu v Berlusconiho televizi. [celá zpráva]

Kromě sexu s nezletilou čelí bývalý předseda vlády obvinění ze zneužití pravomoci, když se intervencí u policie snažil zabránit tomu, aby byla Mahrúgová zatčena pro podezření z krádeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám