Hlavní obsah

Berlusconi i Ruby popírali sex v televizním dokumentu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italského expremiéra Silvia Berlusconiho v pondělí očekává další soudní přelíčení v ostře sledované kauze Rubygate, v níž čelí obvinění z placeného pohlavního styku s nezletilou tanečnicí. V neděli hájil svou čest v televizním dokumentu, který večer odvysílala stanice Canale 5, kterou mediální magnát vlastní.

Foto: Remo Casilli, Reuters

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Film s názvem La guerra del 20 anni: Ruby, ultimo atto (Dvacetiletá bitva: Ruby, poslední dějství) má veřejnost přesvědčit, že kauza Rubygate je vykonstruovaná. Maročanka Karima Mahrúgová i expremiér na kameru svorně tvrdí, že spolu nikdy nic neměli, Mahrúgová také trvá na tom, že si nikdy nevydělávala jako prostitutka. Totéž popřela nedávno i v emotivním vystoupení před soudní budovou v Miláně. [celá zpráva]

Snímek divákům ukazuje i interiéry Berlusconiho vily v Arcore, kde se podle obžaloby odehrávaly bujaré večírky zvané "bunga bunga", jichž se údajně účastnila řada placených společnic.

V případě Rubygate jde kromě placeného sexu s nezletilou, který je v Itálii trestný, i o zneužití pravomoci. Soudní projednávání se blíží k závěru a už brzy by mohl zaznít verdikt. Berlusconimu hrozí až 15 let vězení.

Pravicový politik se s justicí potýká dlouhodobě, v posledních měsících ale pro něj skončilo hned několik kauz nepříznivě. Minulý týden mu odvolací soud potvrdil čtyřletý trest vězení za daňové úniky v jím vlastněné společnosti Mediaset. V únoru uložil soud první instance Berlusconimu trest ročního vězení za vyzrazení úředního tajemství. V obou případech jde zatím o nepravomocné rozsudky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám