Hlavní obsah

Vrah zasáhl na ulici v Marseille 17letého chlapce 23 kulkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marseille

Francouzská policie řeší další brutální vraždu. Ve čtvrtek neznámý pachatel doslova rozstřílel na ulici v jihofrancouzské Marseille 17letého mladíka. Z bezprostřední blízkosti ho zasáhlo 23 kulek. Je to přitom už pátý podobný neobjasněný zločin. Podle policie jde nejspíš o vyřizování účtů v rámci obchodu s drogami.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský policista

Článek

Mladík přezdívaný Iskander jel autem po jedné třídě v severní čtvrti Marseille, když k němu přijeli na motocyklu dva muži, z nichž jeden na něj vyprázdnil zásobník své zbraně ráže devět milimetrů.

Zasažený muž, kterého v minulosti policie vyšetřovala v několika menších drogových případech, zemřel krátce po příjezdu záchranářů, upřesnila policie. Slíbila posílit boj proti podobné zločinnosti v tomto po Paříži druhém největším městě Francie.

Marseille jako historická obchodní křižovatka a vstupní brána přistěhovalců z Afriky má po staletí reputaci místa se zvýšenou kriminalitou a delikvencí. V minulých desetiletích se úřady pokusily velkými investicemi do modernizace a zušlechtění města snížit kriminalitu, ale podařilo se to jen dočasně.

V posledních letech se totiž podle policie v důsledku ekonomické krize a nezaměstnanosti zvyšuje obchod s drogami, navíc se do oblasti dostalo množství zbraní z Balkánu po skončení tamních válek v 90. letech minulého století.

Reklama

Výběr článků

Načítám