Hlavní obsah

Kvůli loupeži diamantů za miliardu zatkli 31 lidí

Brusel
Aktualizováno

V Belgii a dalších dvou zemích bylo zatčeno při koordinované policejní akci 31 lidí v souvislosti s únorovou loupeží diamantů v Antverpách, uvedla belgická agentura Belga. Ukradeny byly diamanty za 50 miliónů dolarů (bezmála miliarda korun).

Foto: Profimedia.cz

Belgická policie při zásahu

Článek

Prokurátorka Anja Bijnensová uvedla, že úřady jednu osobu zadržely ve Francii, šest osob zatkly ve Švýcarsku a 24 v Belgii. Zajistily i část diamantů a peněz z loupeže - bankovky v Belgii a drahé kameny ve Švýcarsku. Na 200 belgických policistů prohledalo na 40 bytů, většinu z nich v Bruselu.

Osm ozbrojených lupičů ukradlo 18. února na bruselském letišti diamanty za 50 miliónů dolarů.

Lupiči v uniformách policistů útočili přímo na letištní ploše, když prorazili plot. Přepadli dodávku bezpečnostní služby Brink's, která přepravovala diamanty ke švýcarskému dopravnímu letadlu. Byli ozbrojeni a drahých kamenů se zmocnili pod pohrůžkou násilí, aniž by vypálili jedinou ránu. Blesková akce jim zabrala jen deset minut.[celá zpráva]

Uloupeno bylo 120 balíčků obsahujících především diamanty. Podle Antverpského světového střediska diamantů (AWDC) šlo o nebroušené diamanty. Podle obchodníků s diamanty se jednalo o jednu z největších loupeží těchto drahých kamenů.

Reklama

Výběr článků

Načítám