Hlavní obsah

V Irsku zemřel bezdomovec, mohl to být Čech, který dříve spal na záchodcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ennis

Tělo pětapadesátiletého muže nalezli v noci na neděli v irském Ennisu v Thompsonově ulici, uvedl web newstalk.ie. Identita mrtvého není ověřena, ale mohlo by se jednat o českého bezdomovce, který přespával na veřejných záchodcích a soudce nakázal mu okamžitě pomoci. Policie jeho smrt nevyšetřuje jako podezřelou.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Osud českého bezdomovce v Ennisu vyvolal velkou pozornost, když v dubnu soudce Patrick Durcan označil za skandální, že Čech se svým polským kamarádem přespávají na veřejných toaletách, tudíž nemají ani adresu bydliště a nemohou žádat o sociální podporu. [celá zpráva]

Původní zpráva o českém bezdomovci v Irsku, zveřejněná na webu independent.ie a citovaná ČTK, uváděla, že muži je 58 let.

U soudu stanul Čech kvůli přestupkům souvisejícím s opilostí, denně vypil dvě láhve vodky. Soudce ale byl natolik pobouřen tím, že oba přespávají na toaletách, že přikázal, aby jim soudní služba pomohla.

Bylo pro ně zajištěno nouzové ubytování v charitativním útulku Laurel Lodge, které měli oba k dispozici až do 7. května. Tam získali adresu, což jim umožnilo žádat o sociální příspěvky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám