Hlavní obsah

Španělé zadrželi rekordních 52 tun hašiše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Španělská policie zadržela 52 tun hašiše, což je největší odhalená zásilka této drogy v dějinách země. Podle agentury AFP jde patrně i o evropský rekord. Podle španělských médií policie zatím netuší, komu drogy patří.

Článek

Policisté rozměrný kontraband objevili v jedné ze skladových hal v průmyslové zóně města Córdoba na jihu země. Policisté podle deníku El País v souvislosti s nálezem dosud nikoho nezadrželi. Narkotika objevili při prohlídce haly, do níž přijela hlídka kvůli tomu, že se spustil alarm.

Policisty přivedl na stopu největšího množství hašiše, které kdy bylo najednou ve Španělsku zabaveno. Agentura AFP uvedla, že se více hašiše zřejmě nepovedlo zabavit ani policistům jinde v Evropě.

Španělská policie je v posledních dnech v akcích proti pašování drog velmi aktivní, jde již o druhý významný úspěch během jednoho týdne. Před dvěma dny policisté zveřejnili informaci o nálezu 32 tun hašiše ve středomořském přístavu Algeciras. Drogu objevili v kamionu, který měl převážet melouny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám