Hlavní obsah

Britský poslanec odmítl nařčení ze znásilnění

Britský poslanec Nigel Evans, který byl zadržen kvůli údajnému znásilnění a sexuálních útoku na dva muže, se v neděli proti obviněním ohradil. Všechna nařčení jsou prý vymyšlená, citovala jej britská BBC. Poslanec se před několika lety přihlásil k homosexualitě.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Britský poslanec Nigel Evans

Článek

Evans, který je jedním z místopředsedů Dolní sněmovny britského parlamentu, v nedělním prohlášení uvedl, že obvinění jsou nedůvěryhodná. "Jsou naprosto falešná a nemohu pochopit, proč je (oba muži) vznesli," sdělil. Jeho právní zástupce také oznámil, že se parlamentní funkce nevzdá.

Britský ministr obrany Philip Hammond prohlásil, že je z povahy obvinění "šokován". "Znám Nigela dobře, znám ho roky," řekl. Dodal, že pro něj kvůli vyšetřování bude "velmi obtížné" vykonávat v parlamentu místopředsednický post, což by měl vzít v úvahu.

Poslance zadržela policie v sobotu ráno, následně ho několik hodin vyslýchala. Vyšetřovatelé ještě v sobotu prohledali jeho dům. V noci Evanse propustili na kauci.

Dvojice mužů tvrdí, že je Evans sexuálně napadl v době, kdy jim bylo zhruba 20 let. Útoky se prý odehrály v období mezi polovinou roku 2009 a letošním březnem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám