Hlavní obsah

U Řecka se srazily lodě, dva lidé se utopili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény
Aktualizováno

Dva námořníci se v pondělí utopili při srážce dvou nákladních lodí jihozápadně od řeckých břehů. Dalších osm lidí se pohřešuje. Informovaly o tom tiskové agentury s odvoláním na řeckou pobřežní stráž. Podle ní se jedno z plavidel potopilo, část jeho posádky se ale podařilo zachránit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Potopená loď Piri Reis plula pod vlajkou Cookových ostrovů a převážela hnojivo. Ze 17 lidí na palubě se zachránilo sedm. Posádku tvořili Syřané.

Druhé plavidlo Consouth plulo pod vlajkou karibského ostrovu Antigua a Barbuda. Všech 16 členů její posádky je podle pobřežní stráže v pořádku a loď nebyla při srážce vážně poškozena.

Ke srážce došlo asi 125 kilometrů jihozápadně od poloostrova Peloponés. Záchranné operace se účastnil vrtulník, letadlo, několik rychlých člunů pobřežní stráže a asi deset lodí, které pluly okolo. Příčiny nehody zatím nejsou známy. V oblasti ale panovalo příznivé počasí.

Reklama

Související témata:

Související články

Srážka obra s trpaslíkem na moři v Singapuru

Jen s velkým štěstím skončila v Singapuru srážka dvou nákladních lodí. Obří loď určená k dopravě uhlí nebo rudy o výtlaku 57 000 tun přídí narazila do menšího...

Výběr článků

Načítám