Hlavní obsah

Žádné neshody mezi námi nejsou, řekl Putin k Medvěděvovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek v televizní debatě s občany bagatelizoval rozdílnost názorů mezi ním a vládou ohledně řízení ekonomiky. Podle agentury Reuters naznačil, že nemá v úmyslu vyhovět výzvám k odvolání premiéra Dmitrije Medvěděva.

Foto: Alexei Nikolsky/Ria Novosti/Pool, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

"Nejsou žádné neshody mezi vládou a prezidentem," prohlásil Putin v již tradičním pořadu odpovědí na dotazy občanů, který je přímo přenášen televizí. Připustil, že může být řada připomínek k činnosti vlády, ale ta potřebuje čas, aby prokázala svou schopnost. Poukázal přitom na to, že Medvěděvův kabinet za sebou nemá ještě ani rok práce.

V médiích a mezi pozorovateli se již měsíce spekuluje o tom, že by Putin, který se loni v květnu vrátil do Kremlu, mohl z exprezidenta Medvěděva udělat obětního beránka, pokud by ruská ekonomika pokračovala v poklesu.

Čtvrteční pořad Přímá linka byl prvním vystoupením 60letého Putina v již zaběhnuté televizní relaci od jeho návratu do prezidentské funkce. S Medvěděvem si loni po čtyřech letech opět vyměnili křesla hlavy státu a předsedy vlády.

Reklama

Výběr článků

Načítám