Hlavní obsah

Mužovi nevlastní synové z nové rodiny si žili jako v bavlnce, ti vlastní měli jen temný sklep

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzská policie zatkla a obvinila dvojici partnerů z Seine-Saint-Denis severovýchodně od Paříže. Muž a žena zavírali dvojici dětí do sklepa, kde byli chlapci bez jídla a byli biti. Otec a jeho nová rodina včetně dvou nevlastních bratrů žili v pohodlí o podlaží výš. Nevlastní synové navíc navštěvovali soukromou školu a jeden z nich tančil v Pařížské opeře.

Foto: Profimedia.cz

Policista v Paříži

Článek

Chlapci ve věku 10 a 12 let strávili ve sklepě tři roky, dokud se starší z nich minulý týden neobrátil na policii, protože už se dál nemohl dívat na to, jak otec jeho mladšího bratra pořád bije.

„Bylo to nechutné. Na špinavé zemi ležely dvě matrace a všechno bylo ve stavu pokročilého rozpadu. Chlapci spali bez přikrývek uprostřed vlastních výkalů,“ citoval server Daily Telegraph nejmenovaný zdroj z prokuratury.

Martyrium hochů začalo s novým vztahem jejich 39letého otce, který se živí jako instalatér. Muž si po rozchodu s jejich drogově závislou matkou našel o pět let starší ženu, která měla také dvě děti, sedmiletého a 17letého syna. Zatímco si rodina žila pohodlně v domě v klidné čtvrti Seine-Saint-Denis, mužovy děti byly nuceny spát v chladném sklepě bez oken, elektřiny, vody a toalety.

Sociálka nejednala

Chlapci policii řekli, že ven mohli jen, když šli do školy. Po návratu byli zase zamčeni. S rodinou se nejenže nesměli stýkat, ale otec je často přicházel bít. Někdy nedostali nic k jídlu.

Jeho nevlastním synům ale péči věnoval a zaplatil jim soukromou školu, jelikož jeho nová partnerka byla nezaměstnaná. Starší z nich tančí v Pařížské opeře, která také převzala náklady spojené s jeho studiem.

Otec i nevlastní matka byli obviněni z násilí proti nezletilým a nedbalosti, uvedla agentura AFP. Otec se údajně hájí tvrzením, že chlapci se chovali nekontrolovatelně a všechno rozbíjeli.

Policie současně zkoumá možné pochybení sociálních úředníků, kteří rodinu sledovali a před časem také dostali upozornění ze školy na možné domácí násilí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám