Hlavní obsah

Rakouští celníci chytli Čechy při pašování desetitisíců eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bregenz (Rakousko)

Celníci v západorakouské spolkové zemi Vorarlbersko přistihli na cestě ze Švýcarska dvojici Čechů při pašování více než 126.000 eur (3,3 miliónu Kč) v hotovosti. Informovala o tom v pondělí agentura APA, podle níž budou oba nyní stíháni rakouskými finančními úřady a jako záruku museli odevzdat deset procent částky, kterou před celníky zatajili.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Češi podle APA přijížděli na začátku dubna ze Švýcarska a na hranicích uvedli, že nevezou žádnou hotovost. Při následné kontrole u nich však celníci nalezli 56.100, respektive 70.000 eur, které si prý vybrali v jisté švýcarské bance.

Při vycestování z EU nebo vstupu na její území je povoleno bez nahlášení celním úřadům převážet hotovost nebo cenné papíry v celkové hodnotě jen do 10.000 eur (259.000 Kč).

O několik dní po zadržených Češích skončila v sítích vorarlberských celníků ještě tučnější ryba, když speciálně vycvičený pes u jednoho Rakušana v přihrádce na rukavice vyčmuchal 220.000 eur (5,7 miliónu Kč) v hotovosti. Také on uvedl, že pocházejí ze švýcarské banky a rakouským úřadům jako jistinu během vyšetřování musel složit desetinu kontrabandu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám