Hlavní obsah

Stovky policejních posil v Londýně, slavný maratón se běží ve stínu útoků v Bostonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Masivní bezpečnostní opatření zažívá v neděli britský Londýn. Tamní tradiční maratón se běží ve stínu pondělních atentátů při podobném závodě v severoamerickém Bostonu. Policistů je podél trasy běhu o čtyřicet procent víc, než jich město nasadilo loni.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přípravy na maraton v LondýněVideo: Reuters

 
Článek

Londýnská police posílila bezpečnost v ulicích i přes to, že byl druhý pravděpodobný pachatel atentátů v Bostonu v pátek dopaden. [celá zpráva] Ani američtí vyšetřovatelé prý nemají žádné informace o možné spojitosti atentátníků se závodem v britské metropoli.

Organizátoři ale chtěli uklidnit účastníky běhu i diváky, že je o bezpečnost postaráno. Závodu se v britské metropoli účastní 36 000 běžců a desítky tisíc diváků.

Město nad Temží hlídá o několik stovek policistů víc než loni, pomáhají jim také také psi, uvedla agentura AFP.

Připomínka obětí

Organizátoři vyzvali běžce, aby na památku obětí bostonských útoků měli na ruce černou pásku. Uvedli také, že za každého, kdo maratón dokončí, dají do fondu na pomoc obětem z Bostonu dvě libry. K jejich připomenutí drželi účastníci před začátkem závodu půl minutu ticha.

Pořadatelé ale doufají, že maratón proběhne v radostné atmosféře. „Po těch hrozných událostech v Bostonu jsme s metropolitní policií přehodnotili bezpečnostní opatření,“ řekl BBC šéf závodu Nick Bitel. „Výrazně jsme zvýšili počet policistů, kteří tam budou,“ dodal.

Trasa závodu vede poblíž turisticky nejlákavějších míst Londýna. Běží se podél řeky Temže, přes zvedací most Tower Bridge, kolem budovy parlamentu nebo Buckinghamského paláce.

Reklama

Výběr článků

Načítám