Hlavní obsah

Klaus se v Moskvě sešel s ruským premiérem Medvěděvem

Bývalý prezident Václav Klaus se ve čtvrtek sešel v Moskvě s ruským premiérem Dmitrijem Medvěděvem. Klaus se v ruské metropoli účastní ekonomického fóra o problémech a výhledech ruského hospodářství, do Ruska přijel na Medvěděvovo osobní pozvání. Podle agentury ITAR-TASS schůzka proběhla v neformální atmosféře.

Foto: Yekaterina Shtukina, ČTK/AP

Setkání Václava Klause s Dmitrijem Medvěděvem proběhlo v neformální atmosféře.

Článek

Klaus je hostem mezinárodní konference, jež se věnuje problémům ruské ekonomiky, investičním možnostem a perspektivám rozvoje ruského hospodářství v letošním roce. Akci organizuje ruská banka Sberbank a kromě Klause se jí účastní řada dalších zahraničních hostů, například bývalý britský premiér Tony Blair nebo bývalý americký ministr zahraničí Colin Powell.

Klaus se setkal s Medvěděvem, jenž v letech 2008-12 vykonával funkci ruského prezidenta, v posledních letech několikrát. Naposledy besedovali koncem roku 2011 v Praze, kde tehdejší ruský prezident zahájil výstavu Carský dvůr pod vládou Romanovců.

S Medvěděvem jako prezidentem Ruska se Klaus setkal i během rusko-amerického summitu v Praze v dubnu 2010. Stěžejním tématem jednání tehdy bylo posílení vzájemného obchodu. V říjnu 2009 tehdejší český prezident Klaus přijel na jednání do Moskvy. Během návštěvy byly uzavřeny kontrakty za zhruba 17,6 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám