Hlavní obsah

Autobus s mladými Rusy havaroval v Belgii, pět lidí zemřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel
Aktualizováno

Polský autobus vezoucí mladé Rusy a Ukrajince havaroval v neděli ráno u belgického přístavu Antverpy. Nejméně pět osob nehodu nepřežilo, další pětice zraněných je v kritickém stavu. Agentuře AP to sdělil belgický policejní důstojník Lode Hofmans.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Havárie polského autobusu s ruskými pasažéry si vyžádala několik obětíVideo: Reuters

 
Článek

Přesnější údaj o celkovém počtu zraněných Hofmans neuvedl. Dodal ale, že potvrzeno je zatím těžké zranění dalších dvou cestujících a lehká zranění sedmi lidí.

Havárie se stala v Ranstu a žádná další vozidla do ní podle prvních poznatků nebyla zapojena, řekl Hofmans. Autobus z dosud neznámých příčin prorazil dálniční svodidla a převrátil se na bok.

Podle Hofmanse vezl autobus s polskou poznávací značkou mladé Rusy z Volgogradu. Ve voze bylo podle něj v době nehody 42 lidí, většinou teenagerů.

O nehodě v Belgii informovala i polská zpravodajská stanice TVN24. Podle její zprávy bylo v autobuse 31 mladých Rusů a Ukrajinců ve věku 15 až 17 let a osm dospělých. Mezi pěti potvrzenými mrtvými jsou podle polské televize dva teenageři, dva dospělí členové jejich doprovodu a řidič. Autobus jel z Nizozemska do Antverp, uvedla TVN24.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám