Hlavní obsah

Východoevropanům vstup zakázán, napsal si na ceduli britský farmář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel rybářské farmy v britském městě Napton-on-the-Hill v hrabství Warwickshire má opletačky s úřady kvůli ceduli, která zakazuje vstup na jeho pozemky Východoevropanům. Eddie Whitehead se nařčení z rasismu brání tvrzením, že mu lidé z východu Evropy vylovili z rybníka kapry v hodnotě 10 tisíc liber, tedy asi 300 tisíc korun, napsal v pátek server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Majitel rybářské farmy Eddie Whitehead z britského Warwickshiru se spornou cedulí

Článek

Místní policie řeší množící se stížnosti na nápis „No Eastern Europeans“, který řada lidí vnímá jako rasistický. Podle Whiteheada ale Východoevropané přicházejí před zavírací hodinou do areálu jeho farmy a vyloví, co se dá.

„Tam někde v Polsku, nebo odkud to přišli, mají takovou zvláštnost, že můžou sníst, co chytí. Ale musí si uvědomit, že tady jsou v Anglii,“ řekl Whitehead.

Pětasedmdesátiletý vlastník a provozovatel rybářské farmy připomněl, že na jeho rybnících panuje striktní pravidlo „chyť a pusť“, se kterým jsou všichni návštěvníci areálu seznámeni.

„Jenže spousta Východoevropanů přichází navečer a ryby si odnášejí. Už mě stálo deset tisíc liber je znovu nasadit  – a taky se musím nějak živit,“ zlobí se.

Kontroverzní ceduli, která u jeho pozemků visela čtyři měsíce, nicméně na příkaz policie sundal.

Reklama

Výběr článků

Načítám