Hlavní obsah

Němci zabavili přes čtyři tuny látky na výrobu pervitinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krefeld

Policie v západoněmeckém Krefeldu zabavila 4,5 tuny chemikálie, kterou je možné využít k výrobě pervitinu. Látka, která je v Německu doposud legální, by stačila k produkci 150 miliónů dávek, uvedl ve středu na svém webu list Rheinische Post.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Policie se k látce dostala v pondělí v rámci silniční kontroly. Zastavila vůz se dvěma Nizozemci, kteří jí připadali při kontrole podezřelí, proto se je rozhodla sledovat do cíle jízdy. Tím byl krefeldský sklad s nábytkem, ve kterém policisté společně s celníky chemikálii objevili.

"Kdo ji zde uskladnil a co s ní Nizozemci zamýšleli dělat, je předmětem vyšetřování," prohlásil mluvčí celní správy Ulrich Schulze. Dodal, že látka sice zatím není v Německu zakázána, ale neexistuje žádný jiný známý způsob použití, než je výroba drog.

Silně zapáchající žlutobílý prášek, který připomíná prací prostředek, již několik měsíců kvůli svému využití pro přípravu narkotik zaměstnává odborníky. Loni ho hamburští celníci zabavili 30 tun.

Pervitin, kterému se v Německu říká crystal, považuje za jeden z hlavních problémů saská a bavorská policie. Do těchto německých spolkových zemí droga proudí především z Česka. Pomalu začíná pronikat také do ostatních částí Německa, ale úřady o jejím oběhu v Krefeldu nemají prozatím žádné informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám