Hlavní obsah

Zeman si od ČSSD vypůjčil slovo parazitovat

Právo, jov, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman si ve čtvrtek v Bratislavě symbolicky vypůjčil výraz „parazitovat“. Odkázal tak na slova stínového ministra financí za sociální demokracii Jana Mládka, který na nedávném stranickém sjezdu uvedl, že živnostníci parazitují na zaměstnancích.

Foto: Jan Koller, ČTK

Prezident Miloš Zeman

Článek

Slovo připomenul prvnímu místopředsedovi strany Michalu Haškovi, který byl na jeho vystoupení na Slovensku přítomen.

Zeman na česko-slovenském podnikatelském semináři hovořil o „kožených“ podnikatelích. „Pokud nebude platit zákon o prokázání příjmu a majetku, tak budou parazitovat, já si vypůjčím toto slovo v poněkud jiném kontextu, Michale, budou parazitovat na ekonomickém rozvoji obou našich republik, aniž by jim přinášeli jakoukoliv přidanou hodnotu ve formě reinvestic, tedy reinvestování zisku, vytvoření nových pracovních míst a samozřejmě také výrobků s vysokou přidanou hodnotou,“ pronesl Zeman. Kožené podnikatele dal do kontrastu s těmi „baťovskými“.

Zeman se také opřel do brněnského primátora Romana Onderky (ČSSD) kvůli výstavbě hodin na Náměstí Svobody. Hodiny uvedl jako příklad nerozumné investice. „Jeden můj přítel, takto primátor Brna, si nechal za 40 miliónů korun na Náměstí Svobody postavit hodiny, které mají tu drobnou nevýhodu, že neukazují čas. Já jsem mu říkal, Romane, ve Starém Lískovci, což je předměstí Brna, potřebují tři a půl miliónu korun na dokončení kanalizace. Ale kanalizace je pod zemí, zatímco ty hodiny nápadně připomínající falický symbol jsou na náměstí Svobody až příliš viditelné,“ poznamenal prezident.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám