Hlavní obsah

Marocká tanečnice Ruby popřela sex s Berlusconim

Milán

Marocká tanečnice Karima Mahrúgová známá jako Ruby ve čtvrtek popřela, že by měla sex s bývalým italským premiérem Silviem Berlusconim. Během svého vystoupení před novináři u budovy milánského soudu však přiznala, že v minulosti lhala o svém původu a vydávala se za příbuznou egyptského prezidenta.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Tanečnice Karima Mahrúgová před budovou soudu v Miláně

Článek

V emotivním prohlášení, které přečetla ze šesti stran papíru před vchodem do soudní budovy, Mahrúgová popřela, že by byla prostitutka a že by měla sex s expremiérem. "Nemám se zač stydět, ani co skrývat," řekla Mahrúgová.

Současně nařkla, že ji „psychicky mučí“ lidé, kteří předstírají, že jí pomáhají. Média napadla, že poškozují její pověst.

Aféra Rubygate propukla v roce 2010 a patří v Itálii k mediálně nejsledovanějším. Berlusconi i Mahrúgová popírají obvinění, že měli pohlavní styk za peníze v době, kdy dívce ještě nebylo 18 let, což je v Itálii trestné. Vyšetřovatelé zároveň tvrdí, že bývalý předseda vlády zneužil své pravomoci, když se intervencí u policie snažil zabránit tomu, aby byla dívka zatčena kvůli podezření z krádeže. Byla zadržena kvůli zmizení 3000 eur z bytu Berlusconiho známého.

Mahrúgová tančila za peníze na večírcích v Berlusconiho zvaných bunga bunga, kde byly i prostitutky.

Tanečnice ale přiznala, že se expremiéra pokusila obelhat v otázce svého původu. Tvrdila, že je příbuznou bývalého egyptského prezidenta Husního Mubaraka. Berlusconi pak hájil svou snahu zabránit jejímu zatčení tak, že chtěl v souvislosti s jejím původem předejít diplomatickému incidentu. [celá zpráva]

"Je mi to líto. Udělala jsem velkou chybu, když jsem tvrdila, že jsem Mubarakovou příbuznou," řekla novinářům a předložila na ukázku jeden ze svých cestovních pasů, ve kterém bylo skutečně napsáno jméno Mubarak. Podle ní ale šlo o chybu úředníků.

Proces se vleče

Proces byl v posledních týdnech několikrát odročen, hlavním důvodem byla Berlusconiho nemoc či jeho přítomnost v parlamentu. Jeho advokáti rovněž podali stížnost na údajnou podjatost milánských soudců.  [celá zpráva]

Dvakrát ale nepřišla k soudu ani tanečnice, podle obhájce byla v prosinci v Mexiku na dovolené. V lednu u soudu řekla, že nebude vypovídat.

Snaha o zdržování soudního řízení se politikovi může vyplatit. V minulosti už několikrát unikl trestu právě kvůli tomu, že projednávání případů trvalo příliš dlouho, takže byla překročena promlčecí lhůta.

Proces v mediálně sledované kauze Rubygate, v níž Berlusconi čelí obvinění z placeného pohlavního styku s nezletilou, má pokračovat 22. dubna. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám