Hlavní obsah

Tělo podnikatele Vlacha našli v Itálii s prostřelenou hlavou

Vahrn
Aktualizováno

Čeští a italští policisté i carabinieri pátrali v úterý v italském městě Vahrn v Jižním Tyrolsku po těle uneseného a zavražděného podnikatele Petra Vlacha. Brzy odpoledne je objevili, napsal web stol.it.

Foto: , Novinky

Pátrání se účastnili i Carabinieri.

Článek

Mrtvé tělo muže našli strážci pořádku poblíž silnice u Schaldersu. Leželo v lese. Zastřelený ležel asi deset metrů pod silnicí na boku. Na sobě měl značkový oblek.

Podle prvního ohledání Vlacha zabila chladnokrevná střelná rána do zátylku.

Italská police zatím identitu oběti jasně nepotvrdila. Policejní vyšetřovatel Guiseppe Tricario a státní zástupkyně Daniela Polová uvedli, že jde o minimálně padesátiletého českého obchodníka. Více má ukázat pitva, která bude provedena ve středu.

Pátrání bylo zahájeno v úterý na žádost Prahy. Místní policie dostala informaci, že před dvěma nebo třemi týdny byl jeden člověk zavražděn na severu Itálie v Jižním Tyrolsku právě v okolí Vahrnu.

Foto: Mapy.cz

Místo nálezu těla u italského Vahrnu

Čeští policisté poskytli italským kolegům i další informace včetně toho, že jak oběť, tak pachatelé byli Češi a že do případu bylo zapojeno více lidí.

Podle zpráv z okolí vyšetřovatelů se Vlach věnoval obchodu s nemovitostmi. Měl být unesen krátce před smrtí. Podle neověřených informací italského tisku mohlo cestou dojít k hádce, po které ho únosci zabili v lese u Schaldersu.

V úterý už Právu žalobci potvrdili nejen to, že Petr Vlach byl zavražděn, ale také zadržení pěti mužů a jejich obvinění z trestných činů zbavení osobní svobody, vydírání a vraždy. Všichni jsou ve vazbě. Důvodem únosu a vraždy byly peníze. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Petr Vlach

Podnikatel přiletěl 6. března na letiště v Nice, kde měl domluvenou schůzku s českým zájemcem o koupi luxusních vil v ČR. Na letišti se setkal s neidentifikovaným mužem, s nímž odjel autem. Zavolal ještě z mobilního telefonu příbuzným do Prahy, ale ti podle policistů shledali podnikatelův hlas podivným.

Pohřešovaný ani nespal v hotelu, který si v Nice rezervoval, a stopa po jeho mobilním telefonu se vyšetřovatelům ztratila 7. března. Od té doby o sobě nedal vědět a jeho bankovní karty byly použity v Itálii v okolí Milána.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám