Hlavní obsah

Lupiči vykradli na Slovensku 10 bankomatů, uloupili 1,6 miliónu eur

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Zločinecký gang vykradl na východním Slovensku celkem 10 bankomatů. Zmizelo z nich 1,6 miliónu eur (přes 41 miliónů Kč). Policie zadržela tři osoby, kterým hrozí deset až patnáct let vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Z ukradených peněz našla policie jen necelých 200 tisíc eur (pět miliónů Kč). Policie předpokládá, že zbytek peněz je už v zahraničí. Členové gangu vykrádali bankomaty tak, že se maskovali za pracovníky bezpečnostní služby. Tvářili se, že do bankomatů doplňují peníze. Přitom je však vykrádali.

Gang doplatil na pozornost policejní hlídky, která si ve městě Svit všimla vozidla odstaveného u bankomatu a dvou mužů, kteří se tvářili, že do bankomatu doplňují peníze. Policisté přes vysílačku zjistili, že podle bratislavského evidenčního čísla je odstavené vozidlo kradené. Automobil pronásledovali a na dálnici zastavili. V autě našli kazetu se zmíněnou částkou 200 tisíc eur.

Policisté zjišťují, jak se gang dostal ke klíčům od bankomatů a k bezpečnostním kódům. Policie nevylučuje, že do loupeže byly zapojené další osoby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám