Hlavní obsah

Francouzská policie pátrá po českém podnikateli, zřejmě ho unesli v Nice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž/Praha

Po českém podnikateli, který byl pravděpodobně začátkem března unesen v Nice na jihu Francie, pátrá francouzská policie, a to na žádost českých kolegů. O pomoc byli požádáni také policisté v ostatních evropských zemích. Česká policie zatím bližší informace o případu neposkytla.

Foto: Novinky

Článek

Agentura AFP napsala, že se na francouzskou policii obrátili 11. března čeští policisté se žádostí o pomoc při vyšetřování zmizení 72letého Čecha.

Zpráva ho sice nejmenuje, nicméně podle databáze pohřešovaných osob české policie by se mohlo jednat o Petra Vlacha, po kterém bylo vyhlášeno pátrání 8. března, což odpovídá sledu událostí.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Petr Vlach

Podnikatel přiletěl 6. března na letiště v Nice, kde měl domluvenou schůzku s českým zájemcem o koupi luxusních vil v ČR. Na letišti se setkal s neidentifikovaným mužem, s nímž odjel autem. Zavolal ještě z mobilního telefonu příbuzným do Prahy, ale ti podle policistů shledali podnikatelův hlas podivným.

Pohřešovaný ani nespal v hotelu, který si v Nice rezervoval, a stopa po jeho mobilním telefonu se vyšetřovatelům ztratila 7. března. Od té doby o sobě nedal vědět a jeho bankovní karty byly použity v Itálii v okolí Milána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám