Hlavní obsah

Vrah z Hurbanova půjde na devět let do vězení

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Bývalý slovenský městský strážník Milan Juhász (51) půjde za vraždu tří lidí na devět let do vězení s maximální ostrahou. Ve středu o tom rozhodl specializovaný soud v Pezinku. Rozsudek je pravomocný.

Foto: TV Markíza

Dům, ve kterém slovenský městský policista zastřelil tři lidi.

Článek

Soud Juhászovi nařídil psychiatrickou léčbu a ochranný dohled. Strážníkovi hrozilo doživotí, ale trest mu byl snížen na základě posudků psychiatra a psychologa. Podle nich měl střelec v době vraždy sníženou příčetnost a jeho ovládací schopnosti byly téměř zcela vymizelé. Z tohoto důvodu nemohl rozeznat důsledky svého činu.

„Je mi to velmi líto, co se stalo, a nemám k tomu co dodat,“ to byla jediná věta, kterou Juhász u soudu řekl. Při výslechu údajně řekl, že chtěl definitivně vyřešit problém s nepřizpůsobivými obyvateli.

Bývalý městský strážník přijel loni v červnu před dům romské rodiny v Hurbanovu a okamžitě začal střílet. Na místě zastřelil tři muže ve věku 19, 24 a 44 let. Zranil další dva členy rodiny. Vzdal se po dvouhodinovém vyjednávání.

Místní obyvatelé uvedli, že v domě rodiny zasahovala policie často. Podle slovenských médií romská rodina obchodovala s kradenými automobily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám