Hlavní obsah

Soud v Německu poslal únosce holčičky z Trmic na čtyři a půl roku do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koblenc
Aktualizováno

Zemský soud v Koblenci na západě Německa v pondělí poslal dvojici únosců novorozené holčičky z Trmic na Ústecku na čtyři a půl roku do vězení. Rozsudek ještě není pravomocný.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Únosci Michalky Melanie-Christin Marie Bernhartová (vpravo) a Uwe Reinecker (druhý zleva) před zemským soudem v porýnském městě Koblenc.

Článek

Jedenapadesátiletý Uwe Reinecker a osmačtyřicetiletá Melanie-Christin Maria Bernhartová kojence unesli loni v červenci z kočárku. Dítě zavlekli v kradeném voze do Německa. Osmnáctidenní Michalu si vyhlédli v ústeckém supermarketu Globus a poté ji unesli v trmickém parku.

Unesené miminko se vrátilo s rodiči do České republiky v noci ze soboty na neděliVideo: Emanuel Bořánek, Novinky

Po pěti dnech policie únosce i dítě vypátrala v porýnském Neuwiedu nedaleko Koblence. Oba obžalovaní se k únosu přiznali.

Za únos dítěte dvojici hrozilo až pět let vězení. Soud v komplikovaném případu řešil také krádeže automobilů, podvod a falšování dokumentů, které s únosem souvisí jen nepřímo a za něž obžalovaným hrozilo teoreticky až deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám