Hlavní obsah

Britský poslanec se znovu popral v parlamentním baru

Londýn

V policejní cele skončil v noci na pátek britský poslanec Eric Joyce, kterého policisté zadrželi po rvačce v parlamentním baru. BBC připomněla, že tentýž zákonodárce měl podobné problémy už před rokem, kdy dostal od soudu vysokou pokutu a musel přestoupit od labouristů k nezávislým poslancům.

Foto: The Sunday Times, Profimedia.cz

Poslanec Eric Joyce před britským parlamentem

Článek

Strážci pořádku byli podle mluvčího metropolitní policie přivoláni na místo činu ve čtvrtek před 22:30 místního času. Kvůli výtržnosti ve sněmovním baru zatkli asi padesátiletého muže, který zůstává ve vazbě a vyšetřování případu pokračuje.

Joyce, který je bývalý voják, byl loni v březnu odsouzen k pokutě ve výši tří tisícovek liber (asi 89.000 Kč) za rvačku, která se odehrála na konci února.

Musel také odškodnit čtyři konzervativní kolegy, které napadl v baru, kam mu soud načas zakázal přístup.

Vzdát se svého mandátu Joyce odmítl, ale slíbil, že se v příštích volbách v roce 2015 nebude ucházet o znovuzvolení. Vzdal se také členství ve své straně a omluvil se sněmovně.

Joyce se v minulosti dvakrát stal nejdražším britským zákonodárcem. Měl z poslanců nejvyšší výdaje, mezi které započítal i nákup tří olejomaleb. Na otázku, proč peníze daňových poplatníků využil zrovna tímto způsobem, odpověděl, že obrazy "byly hezké".

Reklama

Výběr článků

Načítám