Hlavní obsah

Sedm dětí a dospělý zemřeli při požáru domu v Německu

– Backnang • Aktualizováno

Nejméně osm lidí zahynulo v neděli při rozsáhlém požáru bytového domu ve městě Backnang na jihozápadě Německa. Mezi oběťmi je sedm dětí, uvedla agentura DPA s odvoláním na policii. Podle všeho jde o členy turecko-německé rodiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v německém Backnangu si vyžádal osm obětí, mezi nimiž byly i dětiVideo: Reuters

 
Článek

Požár dostala asi stovka hasičů pod kontrolu až ráno a zcela ho uhasili až během dopoledne. Zatím není jasné, co oheň způsobilo. Identifikace obětí si podle úřadů vyžádá čas. Nejmladšímu dítěti bylo šest měsíců, nejstaršímu pak 16 let. Dospělou obětí je žena, zřejmě jde o matku dětí.

Na místě neštěstí působí tým psychologů, který pečuje o dalších zhruba padesát příbuzných a přátel rodiny. Hasičům se podařilo čtyři lidi z plamenů zachránit přes balkón. Tři z nich ale utrpěli zranění a zdravotníci je převezli do nemocnice.

Plameny vypukly v prvním patře domu a rychle se rozšířily do dalšího podlaží. Hasiči dostali první hlášení o požáru okolo 04:30 SEČ s tím, že ve dvou bytech, které požár zachvátil, je 13 lidí.

Hořet začalo od kamen

Místo tragédie v neděli navštívil ministr vnitra spolkové země Bádensko-Württembersko Reinhold Gall a také turecký generální konzul ze Stuttgartu Mustafa Türker Ari. Na místo se chystá i turecký velvyslanec v Německu Hüseyin Avni Karslioglu.

Podle policie zatím nic nenaznačuje, že by za neštěstím stál žhář. Svědkové se domnívají, že hořet mohlo začít od kamen. Škody policie odhaduje v řádu miliónů eur.

Bytový komplex, kde požár vypukl, vznikl přestavbou někdejší továrny na zpracování kůže a obývá ho řada rodin. Jednotlivé části areálu jsou navzájem stavebně propojeny, kouř se tak dostal i do dalších bytů. Ve sklepních prostorách komplexu jsou dvě hospody, jejichž návštěvníky museli hasiči evakuovat. V přízemí pak sídlí německo-turecký kulturní spolek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám