Hlavní obsah

Kyselinový útok na šéfa baletu v Moskvě si objednal tanečník souboru

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ruská policie zadržela tři osoby podezřelé z podílu na lednovém útoku kyselinou proti šéfovi baletního souboru proslulého Velkého divadla v Moskvě Sergeje Filina. Útočník ho napadl v centru Moskvy a žíravinou mu poškodil zrak a silně poleptal obličej a krk. V policejní vazbě skončil i baletní sólista Pavel Dmitričenko. Přiznal se, že si brutální útok na svého nadřízeného objednal, informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Baletní sólista Pavel Dmitričenko

Článek

Filin se po útoku léčí v Německu. Utrpěl popáleniny třetího stupně. Lékaři doufají, že po sérii operací bude znovu vidět.

Baletní mistr naznačoval, že se stal obětí tvrdého boje uvnitř souboru, ačkoliv vedení divadla konflikt popíralo. Podle listu Izvestija se výrazný sólista Dmitričenko, jenž ve Velkém divadle působí deset let, a šéf baletu znepřátelili kvůli mladé primabaleríně Anželině Voroncovové, uvedla ČTK.

Filin se ale údajně dostal do křížku hned s několika členy souboru. Na veřejnost v minulých letech prosáklo několik skandálů. Filinův předchůdce například dal v divadle výpověď poté, co se na internet dostaly jeho erotické fotky.

Filin ovšem po útoku překvapivě prohlásil, že útočníkovi odpouští.

Foto: Profimedia.cz

Šéf baletního souboru moskevského Velkého divadla Sergej Filin

Tím byl podle policie zadržený již dříve trestaný 35letý Jurij Zaruckij, který už se také přiznal. Třetí osobou, která skončila v policejní vazbě, je nezaměstnaný muž, který útočníka na místo činu vezl autem.

Mluvčí Velkého divadla Katěrina Noviková prohlásila, že doufá v návrat baletního choreografa Filina do práce ještě před zahájením letních představení souboru v Londýně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám