Hlavní obsah

Při demonstracích v Madridu zadržela policie desítky lidí

Přes 40 lidí bylo zadrženo a 45 dalších utrpělo zranění při nočních nepokojích v Madridu, které následovaly po sobotním protestu proti úsporným opatřením vlády a proti korupci. V neděli to oznámila španělská policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstrace a ostré střety s policií ve ŠpanělskuVideo: Reuters

 
Článek

Sama demonstrace podle policistů proběhla pokojně a bez výtržností, konflikty začaly až po jejím skončení ve večerních hodinách. Výtržníci začali podpalovat auta a kontejnery s odpadky a ničili vybavení restaurací. Policie proti nim zasáhla slzným plynem a obušky. Mezi zraněnými je 12 policistů.

Foto: Gabriel Pecot, ČTK/AP

Hasiči zasahují u kontejnerů zapálených demonstranty při demonstraci v Madridu

Sobotní protest přivedl do madridských ulic desetitisíce lidí. Za zvuku píšťal a bubnů pochodovali v protestním průvodu lidé v barvách podle vybraných profesí. Podle agentury AFP byli učitelé v zeleném, lékaři a sestry v bílém, feministicky ve fialovém, aktivisté ekologických organizací, hnutí "pobouřených" nebo horníků v černém.

Foto: Gabriel Pecot, ČTK/AP

Mladí demonstranti v obklíčení policistů

Španělský premiér Mariano Rajoy ve svém prvním poselství o stavu země před několika dny prohlásil, že Španělsko v hospodářských reformách nepoleví a hodlá prosadit všechna úsporná opatření, k nimž se zavázalo. Situace se podle něj zatím výrazně nezlepšuje, nicméně rozpočtový deficit už začal klesat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám