Hlavní obsah

Kněz se bál, že na pohřeb veterána nikdo nepřijde. Sehnal dvě stě truchlících

Londýn

Na dvě stě truchlících se sešlo na pohřbu veterána britského námořnictva, který zemřel minulý měsíc ve městě Southsea v hrabství Hampshire. Lidé přitom zesnulého Jamese McConnella v drtivé většině neznali a na pohřeb přišli až po výzvě, kterou na Facebook umístil kněz obávající se toho, že na pohřeb veterána, který neměl žádné blízké příbuzné, nikdo nepřijde. Uvedla to televize ITV News.

Foto: Profimedia.cz

Pohřeb Jamese McConnella

Článek

McConnell zemřel ve věku 70 let. Zaměstnanci pečovatelského domu, kde strávil poslední roky, se domnívali, že budou jedinými svědky jeho čtvrtečního pohřbu. S tím se ale nesmířil kněz Bob Mason a na Facebooku zveřejnil výzvu k účasti lidí na pohřbu a zkontaktoval i sdružení příslušníků královského námořnictva.

Tisíce lidí na sociální síti si pak přeposílaly jeho vzkaz: „Dámy a pánové. V této době a těchto dnech je už tak dost tragické, že někdo musí opustit tento svět, aniž by kdokoliv jeho smrt oplakával. Tento muž ale patřil do rodiny a jsem si jist, že budete souhlasit, že si zaslouží lepší odchod. Pokud se můžete dostavit na hřbitov a poklonit se svému bratru ve zbrani z dřívějška, pokuste se prosím přijít“.

Zareagovaly stovky lidí a McConnella „na cestě poslední“ v nedalekém Portsmouthu doprovázela i kolona motorek ověšená vlajkami. Přišel také 88letý Arthur Bailey, veterán, který byl několikrát nasazen v bojové akci.

Foto: Profimedia.cz

James McConnell

Reklama

Výběr článků

Načítám