Hlavní obsah

Lupiči ukradli na ploše bruselského letiště diamanty za miliardu korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel
Aktualizováno

Ozbrojení lupiči v pondělí ukradli na bruselském letišti diamanty za více než 950 miliónů korun. Belgická televize VRT původně uvedla, že cena odcizených diamantů byla 8,8 miliardy korun, a stanice RTL oznámila, že šlo o deset kilogramů drahých kamenů. Oficiálně zatím částka nebyla zveřejněna. Podle agentury AP policie pátrá po osmi pachatelích.

Foto: Profimedia.cz

Belgická policie

Článek

Mluvčí Antverpského světového diamantového centra Caroline De Wolfová na otázku pro upřesnění částky odpověděla: "Mluvíme o obrovské sumě." Dodala, že jde o jednu z největších loupeží diamantů vůbec. Mělo jít o neopracované kameny.

Mluvčí prokuratury Anja Bijnensová řekla, že k dodávce bezpečnostní služby Brink's, která přepravovala diamanty ke švýcarskému dopravnímu letadlu, přijely před osmou večer dva vozy se čtyřmi ozbrojenými muži, kteří se zmocnili diamantů.

"Ti muži byli ozbrojení a maskovaní. Nepadly výstřely a nikdo nebyl zraněn," řekla mluvčí bruselské prokuratury.

Oba vozy, dodávka a falešné policejní audi, po přepadení odjely. Dodávka byla později objevena zapálená u letiště. Uvedli to představitelé policie, kteří nechtěli prozradit další podrobnosti.

"Lupiči se dostali na letištní plochu poté, co prolomili plot kolem letiště," řekl mluvčí bruselského letiště. Blesková akce jim zabrala asi deset minut.

Antverpy ležící u Bruselu jsou známým střediskem obchodu s diamanty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám