Hlavní obsah

Mladý Turek útočil na lidi, aby mohl pít jejich krev

V péči lékařů v Turecku skončil 23letý muž závislý na pití lidské krve. Bizarní případ popisuje studie v žurnále Psychoterapie a psychosomatika, což je oficiální publikace Mezinárodní federace pro psychoterapii (IFP) se sídlem ve Švýcarsku. Informoval o tom tento týden turecký deník Hürriyet.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Autoři studie pacientovo jméno neuvedli, zato popsali, jak se u něj postupně jeho potřeba rozvinula tak, že začal napadat lidi, které bodal či kousal. Dokonce přesvědčil svého otce, aby mu nosil krev z transfúzní stanice.

Lidskou krev pil dva roky. V péči lékařských odborníků skončil po zatčení kvůli bodnému zranění člověka.

Lékaři ve vojenské nemocnici v Denizli na jihozápadě Turecka u mladého muže diagnostikovali posttraumatickou stresovou poruchu (PTSD) a disociativní poruchu identity (DID). Muž má podle lékařů rozštěpenou osobnost a trpí výpadky paměti. „Možná kvůli proměně v jinou osobnost se během krvavých událostí ‘ztrácel’, o oběť se nezajímal a během aktu mu vynechávala paměť,” uvádí studie.

Poruchy u něj podle zprávy způsobila řada násilných situací, kterým byl vystaven. Jeho dcera onemocněla a zemřela, když jí byly čtyři měsíce, stal se svědkem vraždy svého strýce a byl i u další násilné smrti, při níž jeho kamarád uřízl své oběti hlavu a penis, píše se v žurnále IFP.

Mladý muž prý mluví sám se sebou a tvrdí, že ho týrá imaginární společník, který jej také nutil přepadat lidi a pokusit se o sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám