Hlavní obsah

Gruzínští politici se poprali v televizní debatě

– Tbilisi

Nevybíravou debatu dvou politických rivalů předvedli ve středu v gruzínské televizi dva poslanci zastupující soupeřící politické tábory gruzínského prezidenta a premiéra. Bezmocná moderátorka nedokázala zabránit tomu, aby nakonec nedošlo i na pěsti.

Gruzínští politici se poprali v televizní debatě

 
Článek

"Jste pakáž a vrah, a ne muž," křičel Koba Davitašvili z koaliční strany Gruzínský sen na Serga Ratianiho, který je ze Sjednoceného národního hnutí (UNM) prezidenta Michaila Saakašviliho.

V debatě vysílané v přímém přenosu si dlouho vyměňovali zlostné invektivy a Ratiani nakonec prudkým gestem smetl na zem sklenici s vodou, Davitašvili se zvedl a šel k němu, Ratiani se ho pokoušel praštit a oba se do sebe pustili. Odtrhli je od sebe až zaměstnanci televize.

Incident podle AFP ilustruje rostoucí napětí mezi stoupenci Saakašviliho a premiéra Bidziny Ivanišviliho.

Středeční debata se točila kolem incidentu, při němž minulý pátek Saakašviliho odpůrci vyvolali rvačku ve státní knihově, kde měl prezident pronést projev. Pěstem tehdy neunikl ani tbiliský starosta a poslankyně, která odcházela s krvácejícím nosem. Personál prezidentské kanceláře tvrdí, že útok zorganizovala premiérova koalice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám