Hlavní obsah

Po explozi metanu zemřelo 18 ruských horníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

V autonomní republice Komi na severovýchodě evropské části Ruska po pondělní explozi metanu v dolu Vorkutinskaja zemřelo 18 horníků. Po explozi nevypukl požár, uvedly místní úřady.

Foto: Reuters

Důl Vorkutinskaja

Článek

"Podle předběžných zjištění nastal výbuch metanu, požár nenásledoval," řekla agentuře ITAR-TASS mluvčí ministerstva pro mimořádné situace Jelena Smirnychová. Výbuch nastal v 7:28 SEČ v hloubce 800 metrů.

RIA Novosti uvedla, že v samotné šachtě se při výbuchu nacházelo 23 horníků, "Zatím se na povrch dostali tři lidé a těla devíti mrtvých," uvedla dopoledne agentura ITAR-TASS s odvoláním na ministerstvo vnitra. Dva ze tří horníků, kteří výbuch přežili, museli být hospitalizováni.

Podle mluvčího bezpečnostních orgánů z postiženého dolu vyfáralo celkem 242 horníků, kteří jsou v dobrém stavu.

Na místě nyní zasahuje devět jednotek záchranářů a zdravotnická brigáda. Důl, který patří společnosti Vorkutaugol jako součásti oceláren Severstal, je v provozu od roku 1973. Ročně se v něm těží až 1,8 miliónu tun uhlí, celkové zásoby se odhadují na 40 miliónů tun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám