Hlavní obsah

Další Slovák se dovolal prezidentovi, tentokrát rakouskému

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Po nedávném telefonátu moderátora slovenského rádia Expres českému prezidentovi Václavu Klausovi se hlavě státu dovolal další Slovák. Muž jménem Michael se podobně jako rozhlasový moderátor vydával za slovenského prezidenta Ivana Gašparoviče. Heinzi Fischerovi nabídl azyl ve svém domě v obci Limbach. Na rozdíl od Klause to Fischer vzal s humorem.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Rakouský prezident Heinz Fischer s manželkou na Pražském hradě

Článek

Podle deníku Nový čas Michael telefonoval v pátek do kanceláře rakouského prezidenta, vydával se za Gašparoviče a po chvíli dostal na ucho přímo Fischera. Chtěl prý jen otestovat, zda se mu to povede. Když Fischerovi nabídl azyl, prezident ho okamžitě prokoukl a začal se smát. „Hlavu státu to moc pobavilo. Nepravého slovenského prezidenta okamžitě odhalil,“ uvedla mluvčí rakouského prezidenta Astrid Salmhoferová.

Kancelář rakouského prezidenta nebude případ dál řešit a nebude ani zpřísňovat bezpečnostní opatření. „Prezident byl ostražitý, protože v Rakousku máme rádio, které dělá podobné vtípky,“ dodala mluvčí.

Podobně se moderátor rádia Express Andrej Wallner dovolal před pár dny na Pražský hrad a na druhý pokus dostal na ucho přímo prezidenta Klause. V reakci na jeho SMS zprávu, že v případě vítězství Karla Schwarzenberga v prezidentských volbách emigruje, mu nabídl azyl na Slovensku. Klaus vysvětloval, že to nemyslel vážně. Když moderátor prozradil svou identitu, zmohl se jen na několik slov: „Vy si ze mě děláte legraci? Že se nestydíte, že se nestydíte.“ [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám