Hlavní obsah

Autobusy v Neapoli byly bez paliva, ve městě zavládl dopravní chaos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neapol

Veřejná doprava ve třetím největším italském městě se ve středu téměř zastavila. Stovky autobusů kvůli nedostatku paliva nevyjely z garáží. Problémy způsobily škrty v rozpočtu, dopravní podnik kvůli nim totiž nemá peníze na naftu.

Foto: Profimedia.cz

Jihoitalská Neapol, Piazza del Plebiscito

Článek

Bez paliva byly ve středu dočasně téměř všechny neapolské autobusy. Dopravní společnost ANM to zdůvodnila drastickým krácením rozpočtu o 40 procent.

Podle agentury ANSA ráno do ulic Neapole vyjelo z flotily zhruba 350 autobusů pouhých deset vozů. Odpoledne se už situace zlepšila a nádrže všech autobusů se postupně naplnily. Pomohly tomu hlavně stížnosti cestujících.

"Stížnosti jsou oprávněné a pochopitelné. Nicméně nás neobviňujte. My si nijak neužíváme nepohodlí, které vám to způsobilo. Nechceme vypadat, jako že jsme neschopní, protože nejsme," uvedla společnost ANM v prohlášení.

Firma tvrdí, že je obětí krácení místního rozpočtu. To je zase důsledkem úsporného programu italské vlády, která se pokouší stabilizovat veřejné finance. Součástí těchto opatření navíc bylo zvýšení palivové daně.

Neapol a okolí jsou oblíbenou turistickou destinací. Metropole jižní Itálie se však potýká také s chudobou, organizovaným zločinem a neefektivní správou. V posledních letech město trpělo chronickými problémy se svozem komunálního odpadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám