Hlavní obsah

Strojvedoucí včasným brzděním zachránil životy cestujících, sám zemřel

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Nedaleko Liptovského Mikuláše se ve středu večer srazil rychlík směřující do Košic s posypovým vozem. Strojvedoucí zatáhl rychlobrzdu. Sám při nehodě zahynul, ale rychlou reakcí pravděpodobně zachránil životy cestujících. Brzdil až do poslední chvíle a z kabiny neutekl.

Zachránil životy stovkám cestujících, sám zemřelVideo: TV Markíza

 
Článek

V rychlíku Intercity Kriváň z Bratislavy do Košic cestovalo 276 lidí. Nikomu se nic nestalo a bez zranění vyvázl také řidič posypového vozu, který stihl před nárazem vyskočit z kabiny. Cestující odvezli z místa nehody autobusy.

Jeden ze svědků nehody pro server tvnoviny.sk řekl, že řidiči posypového vozu zhasl motor přímo na železničním přejezdu a nedokázal vozidlo nastartovat. Vzápětí se zavřely závory a řidič z kabiny vyskočil, aby si zachránil život.

Foto: tvnoviny.sk

Posypový vůz byl při srážce zničen, jeho řidič včas vyskočil.

„Strojvedoucí brzdil až do poslední chvíle, aby zmírnil následky srážky a zachránil cestující,“ uvedla mluvčí Železniční společnosti Slovensko Slavomíra Šubrtová.

Tělo strojvedoucího se podařilo hasičům vyprostit až po dvou hodinách. Padesátiletý Ján Š. byl na místě mrtev. Přes třicet let pracoval na dráze. „Byl to dobrý chlap. Měl tři syny. Je nám velmi líto, co se stalo,“ cituje server čas.sk jeho kolegu. „Jeho tátovi je 83 let a byl také strojvedoucí,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám