Hlavní obsah

Žena omdlela a spadla v Madridu do kolejiště metra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Osmatřicetiletý madridský policista, který byl právě mimo službu, v pondělí odpoledne zachránil život 51leté ženě, jež ve 13:50 náhle zavrávorala a spadla do kolejiště metra. Z kolejiště ji dostal ještě před tím, než do stanice vjel vlak. Je to za osm měsíců už druhý život, který zachránil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena omdlela v madridském metru a spadla do kolejištěVideo: Reuters

 
Článek

Ženě ve stanici Marques Vadillo na lince 5 náhle sklouzla taška, pak zavrávorala a spadla přímo do kolejiště. Okamžitě se nad ní seběhli další cestující, ale nikdo nevěděl co dělat. Policista, který byl na témže nástupišti, ale neváhal, skočil do kolejiště, doběhl k ní, zvedl ji a vytáhl na protilehlé nástupiště. Ještě před tím, než vlak vjel do stanice.

„Díval jsem se do svých poznámek, školím se na zástupce inspektora, když jsem slyšel ránu a slyšel ženský pláč. Podíval jsem se do kolejiště a viděl tam ženu, která se nehýbala. Metro přijíždělo,“ řekl listu El País Rubén A. G.

Policista zachránil už dítě

Naštěstí strojvedoucí postavu pobíhající v kolejích včas zpozoroval, a tak stihl zastavit i bez použití rychlobrzdy.

„Když jsem ji zvedl, byla hrozně těžká, byla v bezvědomí. Když se probrala, byla úplně vyčerpaná. Řekla mi, že cítila horko a víc si už nepamatuje,“ dodal ještě.

Policista později doplnil: „Můj otec mi řekl, že ve stanici bylo mnoho mladých lidí, ale jen já jsem jednal.“ Není to poprvé. Policista už loni v létě vytáhl z vody v Chorvatsku topící se čtyřletou dívku.

Na místě pak zasáhl lékař, který byl taktéž mezi cestujícími. Ženu pak sanitka odvezla do nemocnice. Listu řekla: „Udělají mi několik testů, jsem dost polámaná, mám zničené kotníky." Proč omdlela, neví.

Reklama

Výběr článků

Načítám