Hlavní obsah

Šéfa podsvětí Děda Chasana v Moskvě zastřelili

Moskva

Jeden z nejvlivnějších bossů ruského podsvětí, známý pod přezdívkou Děd Chasan, zemřel v nemocnici na následky zranění, která utrpěl při středečním atentátu. U vchodu do moskevské restaurace mafiána zasáhlo několik kulek. Zprávu médií potvrdilo i ministerstvo vnitra.

Foto: Profimedia.cz

Policista v Moskvě.

Článek

Chasan byl po atentátu ošetřován na jednotce intenzivní péče, ale "zranění byla tak vážná, že jim podlehl", uvedla rozhlasová stanice Echo Moskvy. Atentátníci zranili i jednu ženu, náhodnou kolemjdoucí, která byla zasažena do nohy. Na místo činu se zajel osobně podívat náčelník moskevské policie Oleg Baranov.

Děd Chasan, občanským jménem Aslan Usajan, v září 2010 jen o vlásek unikl smrti při podobném atentátu v centru Moskvy. Původem Gruzínce experti podle BBC označovali za vůbec nejvlivnějšího mafiána v postsovětského prostoru.

"Oba atentáty jsou spjaty mezi sebou. Je zcela zřejmé, že je připravili stejní lidé," řekl agentuře Interfax nejmenovaný zdroj z policejních kruhů.

Vyšetřovatelé považovali Dědu Chasana za nástupce legendárního mafiána Vjačeslava Ivaňkova "Japončíka", kterého odstřelovač zlikvidoval v roce 2009. Tehdejší atentáty se dávaly do souvislosti s válkou gangů o kontrolu nad staveništi v Soči, kde se příští rok uskuteční zimní olympijské hry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám