Hlavní obsah

Rusové rozstříleli kupy sněhu u dálnice protiletadlovou municí

S přívaly sněhu na horských svazích lemujících transkavkazskou magistrálu v oblasti Severní Osetie se v úterý svérázně vypořádali pracovníci ruského ministerstva pro mimořádné situace. Povolali armádu, která sněhový příkrov hrozící lavinami rozstřílela. Vojáci použili munici proti letadlům, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rusové hromady sněhu u dálnice rozstříleliVideo: Reuters

 
Článek

V regionu napadlo během dvou dnů tolik sněhu, co jindy za měsíc. U hranice s Gruzií se v důsledku toho utrhla lavina, která zavalila dálnici i část objektu vojenského stanoviště. „Nikdo ale nebyl zraněn, lidé byli včas evakuováni,“ uvedl mluvčí záchranářů Denis Ivanov.

Práci záchranářů, kteří nasadili i buldozery, ztěžovaly rozmary počasí, konkrétně velké teplotní rozdíly. „Během dne je až šest stupňů, večer i minus 16,“ uvedl armádní zástupce Aslan Dzugajev.

Kvůli neprůjezdné dálnici zůstalo v Gruzii mnoho ruských turistů, kteří tam odjeli slavit novoroční svátky, uvedla stanice Rasíja 24. Televize upozornila, že přitom je na Kavkaze teprve začátek období lavin, které vrcholí v únoru a březnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám