Hlavní obsah

Depardieu si vyzvedl ruský pas přímo u Putina

– Soči

Francouzský herec Gérard Depardieu se v neděli v Soči setkal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, který mu předal ruský pas. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na mluvčího ruské hlavy státu. Depardieu nedávno pohrozil, že kvůli rostoucím daním pro nejbohatší Francouze svou vlast opustí a v tomto týdnu získal od Putina ruské občanství.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Depardieu si vyzvedl ruský pas přímo u Putina Video: Reuters

 
Článek

Putin podle svého mluvčího s francouzským hercem hovořil o jeho dalších uměleckých plánech i řadě dalších otázek. Mimo jiné spolu prý mluvili o v Rusku dosud neuvedeném filmu Rasputin, kde Depardieu ztvárnil hlavní roli. Oba muži se v dějišti nadcházejících zimních olympijských her na pobřeží Černého moře setkali již v sobotu, kdy spolu večeřeli.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Depardieu si vyzvedl ruský pas přímo u Putina

Čtyřiašedesátiletý Depardieu si po zavedení 75procentní daně z příjmů přesahujících milión eur ročně (zhruba 25 miliónů korun) koupil dům v belgické obci Nechin těsně u hranic s Francií a přihlásil se k trvalému pobytu v Belgii, kde v dané příjmové kategorii je prý daň padesátiprocentní. Pokud by se rozhodl trvale žít v Rusku, byl by na tom ještě výrazně lépe, protože tam se z příjmů platí rovná daň jen ve výši 13 procent.

Depardieu není jediným významným Francouzem, jenž zvažuje přestěhovat se do Ruska. V pátek oznámila někdejší herečka a zpěvačka Brigitte Bardotová, že požádá o ruské občanství, pokud se francouzské úřady rozhodnou utratit dvě nemocné slonice v Lyonu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám