Hlavní obsah

Další Polák zemřel po požití alkoholu, mohl se otrávit metanolem

Varšava

V polském městě Miechów zemřel v úterý večer po požití alkoholu 44letý muž. Dva jeho přátelé, kteří pili s ním, byli hospitalizováni. Policie nyní zkoumá lihoviny, které muži popíjeli, panuje podezření na otravu metylalkoholem. Zřejmě ještě dnes bude provedena pitva zemřelého, napsal list Gazeta Krakowska.

Foto: Policie ČR

Policisté nalezli u otrávených i tuto podezřelou láhev.

Článek

Během vánočních oslav zemřelo v Polsku několik lidí po požití nekvalitního alkoholu a stopy vedly i do Čech.

V období vánočních svátků na severu Polska ve městě Stargard přišlo kvůli jedovatému alkoholu o život pět účastníků jednoho večírku. Další dvě oběti hlásily úřady ve Hnězdně.

V pondělí byla provedena pitva tříčlenné rodiny, která ve vánočním týdnu v obci Golkowice zemřela po vypití alkoholu. Laboratorní výsledky, které mají objasnit příčinu smrti, nejsou zatím k dispozici. Podezření však padá na pančovaný alkohol z Česka. Policisté na místě zajistili i lahve s českými etiketami, včetně jedné s etiketou Vodka Helsinki. Před tímto konkrétním alkoholem už dříve varovaly české úřady, protože se ukázalo, že obsah lahví je toxický.

Série otrav metylalkoholem v České republice si vyžádala životy 38 lidí, stíháno je více než 70 osob. Česká policie určila dva hlavní viníky celé kauzy, kteří dali do prodeje jedovatou směs alkoholu a metylalkoholu.

Polsko kvůli metanolové aféře v září zakázalo dovoz alkoholu z Česka. Prokázalo se však, že lahve s otrávenou lihovinou, které polská policie při kontrolách objevila, byly ze sousední země dovezeny individuálně, proto polské úřady 9. října obchodníkům dovoz opět povolily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám