Hlavní obsah

Čech okrádá pacienty ve slovenských nemocnicích

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V popradské nemocnici byl hospitalizován občan České republiky, který okradl pacienty a zmizel. Jak uvedla televize Markíza, Čech byl následně zadržen na Oravě. „Ke krádeži se přiznal, osobní věci chce vrátit, ale peníze už utratil,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Džobaník.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jeho čin byl policií označen jen jako přestupek, tudíž byl propuštěn na svobodu.

Český podvodník podle televize Markíza obchází i další slovenské nemocnice. Jen co opustí jednu nemocnici, nechá se hospitalizovat ve druhé.

Muž se v popradské nemocnici vydával za bohatého podnikatele, nemocnici slíbil sponzorský příspěvek, jednomu z pacientů slíbil vyřízení českého důchodu. Zůstalo však pouze při slibech a Čech z nemocnice zmizel. Okradeným pacientům zůstaly jen oči pro pláč. „Ať se těmi penězi zadusí,“ vzkázal mu jeden z nich.

Krádeže však měl Čech asi jen na přilepšenou a pravou příčinou jeho chování je pravděpodobně závislost na lécích. Při hospitalizaci totiž žádá lék, který patří do skupiny opiátů. Tvrdí, že na ostatní léky je alergický. „Domnívám se, že je závislý na určitých lécích,“ uvedl lékař popradské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám