Hlavní obsah

Policie potvrdila sebevraždu sestry, která se oběsila kvůli žertu rádia

– Londýn

Britská policie ve čtvrtek oficiálně potvrdila, že zdravotní sestra londýnské nemocnice, která se stala obětí fingovaného telefonátu australského rozhlasu kvůli hospitalizované těhotné vévodkyni Kate, byla ve svém pokoji v nemocniční ubytovně minulý týden nalezena oběšená. Oznámila to u londýnského soudu představitelka koronerovy kanceláře.

Foto: ČTK/AP

Jacintha Saldanhová

Článek

Pitva Jacinthy Saldanhaové byla provedena toto úterý. O sebevraždě se již v minulých dnech spekulovalo, ale oficiálně byly závěry pitvy zveřejněny až ve čtvrtek na úvod projednávání příčin smrti Saldanhaové. [celá zpráva]

Podle představitelky kanceláře koronera Saldanhaovou nalezli v pátek kolegyně a člen ochranky. Visela na šátku na dveřích šatníku. Na úvod vyšetřování okolností smrti řekl detektiv James Harman, že Saldanhaová měla také zranění na zápěstích. Policie našla tři dopisy na rozloučenou - dva v pokoji a třetí v jejích věcech.

Policie nezjistila podezřelé okolnosti úmrtí, což znamená, že na její smrti se nikdo další nepodílel. Podle Harmana při zjišťování okolností úmrtí policisté mluvili s přáteli, rodinnými příslušníky a kolegy Saldanhaové. Stejně tak zkoumali její e-maily a telefonní hovory.

Saldanhaová minulý týden přijala fingovaný telefonát australské rozhlasové stanice 2Day FM. Nepoznala, že jde o žert, nebyl jí podezřelý ani přízvuk moderátorky, protože pocházela z Indie, a přepojila hovor na oddělení, kde byla Kate. Její ošetřující sestra pak australským moderátorům, kteří se vydávali za členy královské rodiny, sdělila detaily o zdravotním stavu vévodkyně. [celá zpráva]

V Británii vyvolal případ šok a vlnu obviňování na adresu australských moderátorů. Stanice 2Day FM, která nahraný rozhovor s ošetřovatelkami vysílala, londýnské nemocnice nabídla půl miliónu australských dolarů (přes deset miliónů korun) pro rodinu zemřelé zdravotnice. Šestačtyřicetiletá Saldanhaová měla dvě děti a pohřbena má být v Indii, odkud rodina do Británie přijela před devíti lety.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám