Hlavní obsah

V Polsku v prosinci umrzlo už třicet lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Čtyři lidé zemřeli v Polsku za posledních 24 hodin kvůli silným mrazům. Během prosince má mráz v zemi už 30 obětí, což je o polovinu více než loni za celý měsíc. Informovalo o tom polské ministerstvo vnitra.

Foto: Profimedia.cz

Zasněžená Varšava

Článek

Od prvního úderu mrazů, který přišel v říjnu, zemřelo na podchlazení v Polsku už 50 lidí. Podle ministerstva jde většinou o bezdomovce, kteří často usnou na ulici či v parku po požití alkoholu.

Noc na středu si vyžádala čtyři oběti. Zasněžené tělo muže nalezli policisté v křoví ve Varšavě, druhé objevili na jedné z ulic v nedalekém městě Pruszkow. Třetí muž ležel v příkopě na okraji města Bendzin poblíž Katovic, další na ulici v jedné z obcí nedaleko Starachowic ve středním Polsku.

Letošní mimořádně silná zima je podle všeho pro lidi bez domova nebezpečnější než loni, kdy umrzlo za prosinec 19 lidí. Ministerstvo proto vyzvalo Poláky, aby policii včas nahlásili každého člověka, kterého uvidí spát na zemi či na lavičce. Teploty mají na některých místech země ve čtvrtek v noci podle předpovědí klesat k minus 10 stupňům.

Kvůli velmi chladnému počasí registruje polská policie také desítky mrtvých lidí, kteří se otrávili uhelným kouřem během topení. Na otravu oxidem uhelnatým zemřelo podle policistů od začátku topné sezony 30 lidí, více než pět stovek dalších se kouřem přiotrávilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám