Hlavní obsah

Zdravotní sestra se oběsila, nechala dopis na rozloučenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

V úterý je jasné, že zdravotní sestra Jacintha Saldanhová spáchala sebevraždu kvůli telefonátu moderátorů australského rádia 2Day FM. Nechala dopis na rozloučenou, který poslala rodině, napsal list New York Daily News. List také uvedl, že se oběsila.

Foto: ČTK/AP

Jacintha Saldanhová

Článek

Rodina dopis nezveřejnila, ale potvrdila, že se cítila zostuzena kampaní, kterou rozpoutal telefonát do nemocnice, kde ležela těhotná vévodkyně z Cambridge Kate. Saldanhová nezveřejnila informace o zdravotním stavu Kate, ale hovor přepojila.

V médiích se poté psalo, jak je možné, že si nikdo nevšiml australského přízvuku moderátorky, která se vydávala za královnu Alžbětu II. Saldanhová pocházela z Indie a v Británii žila deset let.

Foto: Dylan Martinaz, Reuters

Vdovec Ben Barboza drží v ruce fotografii své ženy Jacinthy Saldanhové. Vedle něj stojí jejich 14letá dcera Lisha.

Saldanhová se oběsila v ubytovně pro sestry, kde přespávala, protože její rodina žila v Bristolu, ona však stála o prestižní post sestry v nemocnici krále Edvarda.

Saldanhová se oběsila v ubytovně pro sestry, kde přespávala, protože její rodina žila v Bristolu, ona však stála o prestižní post sestry v nemocnici krále Edvarda.

Rádio, které rozhovor odvysílalo, se hájí, že před zveřejněním nahrávky rozhovoru moderátorky s oběma sestrami se pětkrát pokoušelo zastihnout vedení nemocnice a upozornit, že telefonát odvysílá, ale nepovedlo se mu to.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám