Hlavní obsah

Dalšího moderátora BBC podezřívají ze znásilnění

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Britská policie vyšetřuje dalšího slavného moderátora BBC kvůli údajnému znásilnění. Vyšetřovatelé obvinili 82letého sportovního moderátora Stuarta Halla. Měl obtěžovat tři dívky ve věku devět až šestnáct let, uvedla ve středu jeho domovská stanice.

Foto: Stefan Rousseau/Pool/files, Reuters

Stuart Hall

Článek

Policisté Halla obvinili ze sexuálně motivovaných útoků, které se měly udát mezi lety 1974 a 1984. BBC uvedla, že moderátor byl od ledna stíhán na svobodě.

Stuart Hall působí v BBC přes půl století a ještě dnes pomáhá komentovat fotbalové zápasy. Britská královna Alžběta II. letos ocenila jeho práci řádem Britského impéria.

BBC s Hallem po dobu vyšetřování rozvázala spolupráci.

Podle policie nesouvisí Hallův případ se skandály dalšího slavného moderátora BBC Jimmyho Savilea, po jehož smrti se před pár týdny strhla lavina obvinění, že během své zářné kariéry zneužíval nezletilé dívky i chlapce. Jeho rodina kvůli kauzám musela dát odstranit i Savileův náhrobek, který připomínal, jaký byl lidumil a mecenáš.

Moderátor Jimmy Savile osahával dívku během vysílání

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám