Hlavní obsah

Český milenecký pár vezl z dovolené kokain a pervitin za čtyři a půl miliónu

– Newcastle

Soud v britském Newcastlu v pátek uložil tresty vězení v délce šesti a čtyř a půl roku dvěma českým občanům, kteří se do Británie pokusili propašovat 2,7 kilogramu kokainu a k tomu 1,4 kilo pervitinu. Drogy objevila celní kontrola na tamním letišti letos v květnu, když se Maroš Krištof a jeho milenka Eva Makunová vraceli z dovolené v Gambii. O případu informovaly servery BBC a The Journal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Celníci nejprve objevili pervitin v kufru. Následně prohledali i příruční zavazadla Čechů, v nichž našli kokain, a to v ještě větším množství. V Británii by se tolik drog prodalo za 150 000 liber, tedy za zhruba 4,5 miliónu korun, uvedla BBC.

Pár tvrdil, že směřuje do britské metropole, avšak policii udal falešnou adresu.

Pětačtyřicetiletá Makunová podle serveru The Journal s o tři roky mladším mužem, který je ženatý a má děti, udržovala milenecký poměr. Vyšetřovatelům tvrdila, že drogy pašovat nechtěla. Na dovolenou do Gambie ji prý Krištof pozval a později donutil ukrýt kontraband v jejím zavazadle.

„V neděli jí oznámil, že na druhý den letí na dovolenou. Brala to tak, že ji chtěl překvapit,“ potvrdil žalobce Neil Pallister.

Soudce Paul Sloan argumenty obžalované matky tří dětí částečně uznal a uložil jí nižší trest v délce čtyři a půl roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám