Hlavní obsah

Na stejnou práci máte třikrát víc úředníků, vmetl Řekům náměstek německého ministra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Náměstek německého ministra práce Hans-Joachim Fuchtel ve středu rozhněval Řeky svým výrokem o nadměrném počtu řeckých úředníků na místní úrovni. Řekl, že stejnou práci, jakou vykonávají, zastane v Německu třetina lidí.

Foto: Profimedia.cz

Náměstek německého ministra práce a sociálních věcí Hans-Joachim Fuchtel

Článek

„Studie ukazují, že na práci, kterou v Německu pro místní administrativu vykonává tisíc lidí, potřebují v Řecku tři tisíce zaměstnanců,“ prohlásil Fuchtel, kterého vláda německé kancléřky Angely Merkelové pověřila úkolem, aby Řekům pomohl zefektivnit práci místních úřadů.

Jeho výrok během návštěvy Thessaloniki (Soluň) přilil olej do ohně nespokojenosti Řeků s povinným škrtáním ve veřejných výdajích diktovaných evropskými institucemi a Německem.

Ve čtvrtek se nespokojený dav shromáždil před konferenčním centrem, kde se měli setkat starostové řeckých a německých měst. Server BBC uvedl, že jeden německý delegát byl zasažen kelímkem s kávou, Fuchtel to ale údajně nebyl.

Protestující skandovali hesla jako „Nacisté pryč“ a „Tohle neprojde“, když se snažili zamezit účastníkům ve vstupu do jednacího sálu.

„Tihle lidé nám nepřišli pomoct, ale vyřknout nad námi trest smrti,“ šéf místních odborů Themis Balasopoulos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám