Hlavní obsah

Rozvodněná Tibera zaplavila část Říma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Rozvodněná řeka Tibera zaplavila ve středu část Říma. Pod vodou se ocitlo několik dopravních komunikací i sportoviště ve čtvrti Foro Italico v severní části italské metropole. Tibera, která v Římě neobyčejně zmohutněla, přilákala stovky turistů. Hladina řeky vzedmutá po několikadenních deštích stoupla do výše přes 13 metrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hladina Tibery stoupla do výšky přes 13 metrůVideo: Reuters

 
Článek

V zaplavených částech italské metropole byla přerušena autobusová doprava. V pohotovosti jsou záchranáři. V úterý velká voda v Tibeře strhla a poškodila tři čluny.

Z břehů se vylila řeka Aniene severně od Říma a zaplavila několik hektarů půdy. Hasiči jsou v trvalém nasazení.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Zaplavená náplavka Tibery

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Jeřáb zachraňuje loď, která uvízla pod mostem Milvio kvůli zvednuté hladině Tibery.

Začátkem tohoto týdne si povodně vyžádaly čtyři lidské životy v Toskánsku, stovky lidí musely opustit své domovy nebo před velkou vodou utéct na střechy domů. [celá zpráva]

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Rozlitá Tibera, v pozadí basilika svatého Petra

"Během 48 hodin napršelo v regionech Toskánsko, Umbrie a Latium tolik, co průměrně za šest měsíců," citovala agentura APA meteorologa Simoneho Abelliho.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Zvednutá hladina Tibery

Foto: ČTK/AP

Zaplavené město Orte

Bouře by se měly nadále přesouvat na jih země, který mají včetně Sicílie zasáhnout ve čtvrtek. Budou ale mnohem slabší než ty, které od soboty sužovaly sever a střed Itálie.

Svaz italských zemědělců zatím hovoří o miliónových škodách. Ministr životního prostředí Corrado Clini prohlásil, že během příštích 15 let bude třeba investovat 40 miliard eur (přes bilión korun) do opatření, která mají zabránit sesuvům půdy a záplavám. Ministr hodlá v té souvislosti vládě předložit plán boje proti důsledkům klimatických změn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám