Hlavní obsah

Na Slovensku chtějí odstranit erotiku z denního tisku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Denní tisk na Slovensku by neměl obsahovat žádnou erotiku. Slovenské ministerstvo školství odporučilo vládě odsouhlasit s úpravami opoziční návrh, který erotiku v denním tisku zakazuje. Cílem návrhu je zákaz prodeje a rozšiřování tisku, který může ohrozit mravnost osob mladších 18 let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle návrhu opozičního poslance Branislava Škripeka (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti), by se v denním tisku a periodikách, které nejsou označeny jako erotické, nemělo vyskytovat obscénní zobrazení lidského těla.

„Jsme zaplavováni poškozujícím a špatným zobrazováním lidské nahoty, dochází k dehonestaci pohledu na ženu,“ uvedl poslanec ke svému návrhu. Škripek odmítl, že by se jednalo o cenzuru.

Resort školství konstatoval, že návrh obsahuje pozitivní prvky, jako je například definice pojmu ohrožení mravnosti a zavedení možnosti ukládat opakované sankce za nedodržování zákona.

Návrh zákona se týká především bulvárních novin a časopisů. Ty hovoří o zavádění tzv. bradavkového zákona. Návrh má šanci pouze za podpory vládní strany Směr - sociální demokracie. Pravicová opozice poukazuje na to, že vládní strana se pokouší diskusí o erotice zakrýt problémy při sestavování státního rozpočtu pro příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám