Hlavní obsah

Odstřel zříceného dálničního mostu na Slovensku se nepovedl

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý se specialisté na Slovensku neúspěšně pokusili odstřelit zbytek mostu, jehož podpůrná konstrukce se na počátku listopadu zřítila a při nehodě tehdy zahynuli čtyři dělníci. Odstřel se však nepodařil. Po výbuchu nálože se zbývající konstrukce mostu k překvapení všech nezřítila.

Neúspěšný odstřel dálničního mostu na SlovenskuVideo: TV Markíza

 
Článek

Podle televize Markíza jsou nyní ve hře dvě varianty: Buď se pokusí o další odstřel, nebo ho musí rozebrat pomocí těžké techniky. Po nezdařeném pokusu je reálnější druhá varianta.

Na stavbě mostu se podílelo konsorcium, jehož členem byla také česká firma Bögl & Krýsl, která se dostala před soud po tragédii ve Studénce, kde po zřícení mostu na železnici přišlo o život osm lidí.

Firmy, které se podílejí na výstavbě, odškodní pozůstalé po obětech. Až do ukončení vyšetřování jim budou vyplácet celou mzdu po mrtvých dělnících.

Reklama

Související témata:

Související články

Svědek v kauze Studénka: Most byl nakloněný

Důležitý svědek, který policii před třemi lety zásadně pomohl při objasňování pádu mostu ve Studénce, vypovídal v pondělí před trestním senátem novojičínského...

Výběr článků

Načítám